FAQ

We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Klik op de vragen om het antwoord op de vraag te lezen.

Vragen over Choozz

 • Hoe word ik lid?

  Het is heel gemakkelijk. Vul je gegevens in op onze homepagina. We sturen je een uitnodiging per e-mail met een link naar het inschrijfformulier, zodat je je aanmelding kunt bevestigen.

 • Kost het me iets als ik lid word van Choozz?

  Er zijn geen kosten verbonden aan het lidmaatschap vvan ons panel en je kunt je op elk gewenst moment afmelden. Je moet echter wel een e-mailadres hebben om uitnodigingen voor deelname aan vragenlijsten te ontvangen, en je moet toegang hebben tot het internet om onze online vragenlijsten in te kunnen vullen.

 • Wat gebeurt er nadat ik lid ben geworden?

  We sturen je een e-mail om je te verwelkomen bij Choozz. Daarna zullen we je regelmatig per e-mail uitnodigen om deel te nemen aan een onderzoek. De e-mail bevat alle informatie die je nodig hebt om deel te nemen, inclusief de URL voor de vragenlijst. Je kunt ook een onderzoek via het ledengedeelte van de website starten.

  Voor ieder onderzoek waaraan je meedoet ontvang je leuke beloningen!

 • Kan ik lid worden van Choozz als ik buiten België woon?

  Nee, helaas staat het lidmaatschap van dit online panel alleen open voor inwoners van België.

Vragen over onderzoeken

 • Waarom worden er onderzoeken gehouden?

  Bedrijven, overheden, openbare instellingen en soortgelijke organisaties zijn geïnteresseerd in de meningen en gedragingen van de mensen die gebruikmaken van hun producten en diensten. Hoe meer ze weten over de mening van klanten en potentiële klanten, hoe eenvoudiger ze hun producten en diensten kunnen verbeteren en afstemmen op de gebruiker.

 • Hoe lang duurt het om een gemiddelde vragenlijst in te vullen?

  Het aantal vragen varieert per vragenlijst. We proberen de vragenlijsten zo kort mogelijk te houden, maar we moeten er wel voor zorgen dat de resultaten van het onderzoek bruikbaar zijn. Normaliter duurt een vragenlijst ongeveer 10 tot 15 minuten om in te vullen.

 • Hoe vaak word ik gevraagd om vragenlijsten in te vullen?

  Wij versturen regelmatig uitnodigingen voor vragenlijsten, maar kunnen niet zomaar zeggen wie of wanneer een lid van Choozz een uitnodiging ontvangt, omdat onze vragenlijsten zijn aangepast en gebaseerd op de onderzoeksdoelen van elke individuele klant. Afhankelijk van je profiel kunnen wij je vragen om vaker of minder vaak dan één keer per maand vragenlijsten in te vullen Om deze reden vragen wij je om je profiel zo actueel mogelijk te houden.

  Denk eraan dat sommige firewalls de bezorging van onze uitnodigingen kunnen tegenhouden.

 • Kunnen jullie de vragenlijsten per post naar mij opsturen, of mij bellen?

  Helaas is er geen andere manier om deel te nemen aan deze online vragenlijsten, je kunt ze alleen invullen via het internet.

Vragen over prijstrekking

 • Welke prijzen kunnen in de prijstrekking worden gewonnen?

  Bekijk de 'Officiële regels prijstrekking' voor meer informatie.

 • Hoe kan ik deelnemen aan de prijstrekking?

  Je ontvangt een lot na het invullen van een onderzoek, ook als je niet tot de doelgroep behoort of wanneer het aantal benodigde antwoorden voor een onderzoek behaald zijn. Als we je vragen om je profiel bij te werken ontvang je ook een lot.

 • Hoe oud moet ik zijn voor deelname?

  Deelname aan de Loterij is beperkt tot personen die voldoen aan de deelnamevereisten van de 'Officiële regels prijstrekking'.

 • Hoe weet ik dat ik in de prijstrekking gewonnen heb?

  De trekking vindt plaats volgens het rooster en de regels van de 'Officiële regels prijstrekking'. De winnaar krijgt na de dag van de trekking bericht per e-mail, telefoon of aangetekende post.

Vragen over privacy

 • Als ik lid word van Choozz, ontvang ik dan e-mails met reclame voor andere producten en diensten?

  Nee, we verkopen de contactgegevens van onze leden niet door en geven ze ook niet weg, en wij laten geen reclame zien op de website. Wij zullen nooit proberen om je een product of dienst te verkopen, en bedrijven die gebruikmaken van onze diensten, hebben geen directe toegang tot je gegevens.

 • Wie kan ik spreken als ik me zorgen maak over de privacy?

  Onderaan op de Choozz-website is een link naar ons privacybeleid te vinden. Lees ons privacybeleid voor contactinformatie.

 • Waarom hebben jullie mijn persoonlijke gegevens nodig?

  We hebben persoonlijke informatie nodig om (i) met u te communiceren over uw panellidmaatschap en uw vragenlijst deelname; (ii) om te voldoen aan wettelijke verplichtingen, waaronder, zonder beperkingen, het naleven van fiscale eisen; (iii) onze beloningsprogramma te beheren en te voldoen aan uw verzoeken wanneer u punten inwisselt (iv) uw deelname in onze prijstrekking mogelijk te maken en met u te communiceren over de prijstrekking; en (v) onze administratie up to date te houden.

 • Waarom heb ik een e-mail ontvangen met een link om lid te worden van Choozz als ik hier niet zelf om heb gevraagd?

  Het is mogelijk dat iemand een typefout heeft gemaakt en toevallig jouw e-mailadres heeft gebruikt bij de aanvraag om lid te worden van Choozz. Het is ook mogelijk dat iemand zonder jouw toestemming je e-mailadres gebruikt. Als je geen lid wilt worden, negeer dan alsjeblieft de uitnodiging en de herinnering die worden verstuurd. Je gegevens worden niet opgenomen in onze ledenbestand en er wordt niet opnieuw contact met je opgenomen. Als je e-mails blijft ontvangen, klik dan op de knop ‘stuur een vraag’ en onze helpdesk zal je verder helpen. 

Vragen over PayPal

 • Hoe kan ik een gratis PayPal-rekening aanmaken?

  Een gratis PayPal-rekening aanmaken kan snel en eenvoudig. Ga naar de homepage van PayPal en volg de stappen om een rekening aan te maken. 

 • Hoe werkt PayPal?

  PayPal is een online betaalservice waarmee u betalingen of overboeken kunt maken via het internet.

  Punten die je inwisselt via PayPal worden omgezet naar geld. Bezoek de website van PayPal voor meer informatie.

  1. Als je nog geen PayPal-rekening hebt, ga dan naar PayPal.com/be en klik op ‘Open een gratis rekening’. Zorg ervoor dat je het e-mailadres opgeeft waarmee je ook bij Choozz ingeschreven staat. 

  2. Als je al een PayPal-rekening hebt maar met een ander e-mailadres, zorg er dan voor dat je het e-mailadres waarmee je bij Choozz ingeschreven staat toevoegt aan je bestaande account. 

  *Houd er rekening mee dat als je nog geen PayPal-rekening hebt of als je een PayPal-rekening hebt die ingesteld staat op het handmatig accepteren van betalingen, je 30 dagen de tijd hebt om een betaling te accepteren. Na 30 dagen vervalt de betaling en zal het bedrag teruggeschreven worden naar Choozz.